Świeże jabłka z przechowalni

Osoby, które lubią jabłka nie wiedzą, że ich przechowywanie jest bardzo trudne. My klienci oczekujemy tego żeby jabłka były cały czas świeże, ale nie zdajemy sobie sprawy, że to wymaga od tych osób, które się tym zajmują zastosowania najlepszych metod.

Niska temperatura, bo taka musi być w chłodni wystarczy? Dawniej były takie metody, ale nie zawsze dawały najlepsze efekty. Nie można zamrozić jabłek, ale też temperatura nie może być za wysoka. W takiej sytuacji może rozwijać się etylen, ale co to daje?

Niestety etylen to nic pozytywnego, bo jest odpowiedzialny za to, że jabłka zaczynają gnić. Jeśli zaczną gnić to szybko będzie się to rozprzestrzeniało i niestety, ale po otwarciu takiej chłodni może się okazać, że właściwie nie ma tam już nic, co można będzie zaoferować klientowi. Sami przechowywanie to duże koszty, a tu jeszcze same straty. Nie możemy sobie na to pozwolić i trzeba będzie stosować coś, co zadziała i będzie naprawdę bardzo, ale to bardzo skuteczne.

Co to może być?
Do wnętrza komory tuż przed jej zamknięciem wpuszcza się specjalny gaz. Do tej pory było to dość skomplikowane, bo trzeba było wezwać firmę i osobę, która wchodzi i to rozpyla. To było drogie i problematyczne, ale teraz się to zmieniło. Dzisiaj Polacy wymyślili FruitSmart i sytuacja się zmieniła. Można będzie teraz aplikować ten środek samodzielnie. Bez doświadczenia, bez odpowiedniego sprzętu i naprawdę to działa.

Najważniejsze dla nas to czytać dokładnie zalecenia producenta i wtedy wszystko będzie tak jak trzeba. Na pewno będzie to działać, a jabłka po otwarciu komory będą wyglądały jakby dopiero, co zostały zerwane z drzewa. Dobrze, że można sobie ułatwić to do tej pory bardzo trudne zadanie. Najlepiej byłoby sprawdzić więcej informacji o tym środku chemiczny, a zrobimy to na stronie przechowalnictwo jabłek. Jest to obecnie najlepszy sposób na skuteczne przechowywanie jabłek w chłodni. Nie ma nic lepszego i co ważne tańszego, a zatem każdego, kto ma przechowywać jabłka powinno to bardzo zainteresować.